Hírek

2017.03.24

Tojás ár: hétfőtől módosul a rendelet

A hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás darabárát azonos méretben kell ezentúl feltüntetni a súlyra vetített egységárral - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében

 

Részletek

2017.03.24

273 800 forint volt a bruttó átlagkereset

2017. januárban a bruttó átlagkereset 10%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25%-os emelése, továbbá a költségvetési szféra újabb területeit – többek között az egészségügyi és a kulturális munkakörökben dolgozókat – érintő keresetrendezés volt hatással. 

 

Részletek

2017.03.24

Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült - a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.

 

Részletek

2017.03.24

Az X generáció vásárol a legtöbbször online

Hogyan viselkednek világszerte az online vásárlók, és mennyit költenek internetes vásárlásaik alkalmával – ezeket a kérdéseket tette fel a KPMG tanácsadó vállalat egy aktuális tanulmányában, melyben a fogyasztókat három csoportba osztotta.

 

Részletek

2017.03.08

Kiskereskedelem, 2017. január (első becslés)

2017. januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,7, naptárhatástól megtisztítva 3,7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

 

Részletek

2017.03.08

Átlépte a bűvös határt a hazai online kiskereskedelem

Elérte a bűvös éves 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom.

 

Részletek

PARTNEREINK

Exped-IT
GEMOSZ
KSH
E-commerce Hungary
Magyar Termék
eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.
Online pénztárgép
Retail Zoom