Felkészülés a foglalkoztatást érintő változásokra

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc városi Munkástanácsok Szövetsége sikeresen lezárta GINOP-5.3.5-18-2018-00081 projektjét. A projekt szakmai tartalmának publikálása, bemutatása.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc városi Munkástanácsok Szövetsége sikeresen megvalósította a GINOP-5.3.5-18-2018-00081 „Felkészülés a foglalkoztatást érintő változásokra, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzésére és a válsághelyzetek kezelésének módjaira, érdekképviseleti szervezetek együttműködésével és Miskolci Egyetem bevonásával a raktározási ágazatban.” projektjét. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt elemei az Észak-Magyarországi, a Közép-Dunántúli és a Dél-Dunántúli régióban valósulnak meg. A projektet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc városi Munkástanácsok Szövetsége a Magyar Érdekek Országos Egyesülete és a Miskolci Egyetem valósítja meg.

A fejlesztés eredményeként a következő főbb projekt elemek valósulnak meg: egy pilot projekt, valamint munkavállalók helyzetét feltáró felmérések, továbbá a munkavállalók részére szolgáltatások biztosítása, valamint munkavállalók részére workshopok és tájékoztatók tartása, melyek a felkészülést a foglalkoztatást érintő változásokra, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzését segítették elő a raktározási ágazatban. A projektben résztvevő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc városi Munkástanácsok Szövetsége, és a Magyar Érdekek Országos Egyesülete, érdekvédelmi szervezetként elsődleges céljuk a foglalkoztatás elősegítése és a munkahelyi problémák megoldása. Ezen céljaik megvalósítása érdekében a projekt keretében vállalták, hogy legalább 180 munkavállalót vontak be a programba, közülük legalább 10 fő képzése valósul meg és legalább 40 fő részére biztosítanak foglalkoztatással kapcsolatos tanácsadást, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen részükre módszertanokat dolgoznak ki a foglalkoztatást érintő változások kezelésére. A projektet a konzorciumi partnerek sikeresen megvalósították, vagyis minden vállalást és indikátort teljesítettek, így a projektet 2021. augusztus 31.-én lezárták.

Továbbá elkészültek a projektre vonatkozó fontosabb dokumentumok.

A hatékony konzultációhoz szükséges munkaügyi témájú elemzések, adatgyűjtés (adatfelvétel) és feldolgozások, felmérések, melyek az elméleti alapvetéseket feldolgozva, empirikus tapasztalatokkal támasztják alá.

A projektre vonatkozó on-line kiadvány nemzetközi és európai uniós jó gyakorlatok bemutatására, nemzetközi és európai uniós együttműködés keretében külföldi jó gyakorlatok vizsgálata és azokkal kapcsolatos magyarországi adaptációs javaslatok elkészítése során a helyzet feltárása mellett a jó gyakorlatok bemutatása történt meg, amit a javaslatok kidolgozása követett.

A projektre vonatkozó az ágazatban működő foglalkoztatók speciális szabályozására vonatkozó dokumentum az ágazatban jelen lévő speciális szabályozásokat tárta fel.

 

Projekt keretében elkészült kiadvány készült a projekt által érintett ágazatban foglalkoztatottak részére, melynek keretében elkészült a kompetencia felmérést szolgáló mérőeszköz, kidolgozásra került EXIT kérdőív kérdéssora.

A tanulmányok a Miskolci Egyetem konzorciumi tag részéről elkészítésre került.

A fent bemutatott szakmai tartalmakról bővebb információt a https://www.merosz.net és a https://www.bazmsz-raktar.com/ oldalon olvashatnak.

PARTNEREINK

Exped-IT
GEMOSZ
KSH
E-commerce Hungary
Magyar Termék
eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.
Online pénztárgép
Retail Zoom